CLOSE ✕
Download the guide
Fill out the form below to receive our step by step guide that will help you create a design brief

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Margaret River
Margaret River
Margaret River
Margaret River
Margaret River
Margaret River
Margaret River
Margaret River
Margaret River
Client came to us with idea of connected pavilions and wanted a house that will respond well to the climatic conditions of Margaret River

Connected with nature

The site is surrounded by Beautiful views some of which were framed by positioning of window openings in selected areas. The beautiful environment has influenced the architecture of the house in more then one way. Everything was planned in order to offer optimal protection from the sun and cross ventilation, as well as beautifully framed vistas. Designed using Structural Insulated Panels and SIP floor system the Hillside Pavilion Residence gradually steps into the ground to connect with the outside surrounding where the panoramic views are revealed little by little as you go deeper into the house. Internal courtyards were created to offer a protected retreat from the wild winds, but also become space that offer a separation of different activities for its family like an outdoor bath for beautiful summer days.

key features

  • 2 living areas, 3 bedrooms, 2 bathrooms, study (house floor area 173m2)
  • Double Garage and workshop
  • Northern facing living area and Master bedroom
  • Wind breeze used for natural ventilation
  • Airtight SIP panel Construction
  • Double glazed windows and louvers
  • Weathertex woodsman, Fibre Cement and Local stone used for cladding

what the client says

floorplans

Recent Projects